Poradna > Jídlo a vaření > Recepty > Tipy a triky > Co na přesolené nebo přepepřené jídlo?

Co na přesolené nebo přepepřené jídlo?

  1. Avatar
    Alča (1 příspěvek) Pondělí 08.05.2017 17:08:47

    Jsem ve vaření začátečník a občas se mi stane, že je jídlo buď nedochucené, anebo mi "ujede ruka". Máte nějaké tipy, jak by šla slaná nebo peprná chuť aspoň trošku srazit?

Řadit podle:
 
  1. Avatar
    Květa (4 příspěvky) Čtvrtek 11.05.2017 11:27:11

    Nebo zkuste dát do polévky víc zelené petrželky, zlepší to chuť. Kdyby nic nepomáhalo, tak leda uvařit nový vývar a naředit jím ten původní...

  2. Avatar
    Renča (2 příspěvky) Čtvrtek 11.05.2017 10:57:32

    Taky se přidám - do příliš slaných krémových polévek je dobré přidat zakysanou smetanu nebo jogurt, tu slanou chuť to dost zmírní.

  3. Avatar
    Mirka (1 příspěvek) Čtvrtek 11.05.2017 10:41:08

    Přesolenou polévku zachráníte i kostkou cukru - položte ji na lžíci a ponořte do polévky. Hned jak se začne rozpouštět, lžíci s cukrem vyndejte. Postup opakujte podle potřeby.

  4. Avatar
    Nataša Veselovska (1 příspěvek) Čtvrtek 11.05.2017 10:34:07

    Brambory jsou osvědčené - lepší bude, když je nakrájíte na plátky. Pomáhají taky bílky (do vývaru přidat 3-4 syrové bílky, nechat srazit a následně vývar přecedit).

  5. Avatar
    Martina Nova (1 příspěvek) Pondělí 08.05.2017 17:24:34

    Když se vám podaří přesolit třeba omáčku, polévku apod., zkuste v ní povařit brambor nebo chleba (potom je z jídla vytáhnete a vyhodíte). Na příliš peprné jídlo je prý dobré v něm krátce povařit dvě jablka nakrájené na větší kousky - to jsem ale zatím nezkoušela.

Vložit nový příspěvek

Váš e-mail nebude nikde publikován. Povinné položky jsou označené *.



Čísla na obrázku: