Ta nemoc se jmenuje pravděpodobně Šárka. Napadá hodně stromů, naší švestku také, ale plody normálně jíme, vlastně se jim nic nestane až na to, že jsou červenější. Takže bych to neřešil, nikdy nám po tom nic nebylo. A v kompotu to ani nepoznáte.
Ta nemoc se jmenuje pravděpodobně Šárka. Napadá hodně stromů, naší švestku také, ale plody normálně jíme, vlastně se jim nic nestane až na to, že jsou červenější. Takže bych to neřešil, nikdy nám po tom nic nebylo. A v kompotu to ani nepoznáte.
Ahoj, čím je prosím způsobena nemoc švestek, kdy jsou jejich vnitřky načervenalé a takové hrubé? Je problém takto nemocné švestky používat například do povidel nebo při vaření do knedlíků? Někdo říká, že to nic není, ovšem "syrové" švestky nám tak příliš nechutnají. Každý rok se potýkáme se stejným problémem a tak se letos raději informuji předem.