Jak na uzení sýru?

  1. Avatar
    Milan (0 příspěvků) Úterý 04.07.2017 08:23:58

    Chtěl bych si vyudit sýr. Mám domácí udírnu, na maso apod. se osvědčila, ale se sýrem nemám žádné zkušenosti. Poradíte?

Řadit podle:
 
  1. Avatar
    vanda (2 příspěvky) Čtvrtek 13.07.2017 15:18:09

    Nejlepší je nakrájet sýr na kostky a ničím neochucovat, ten u nás zmizí nejdřív. Ochucené sýry jsou risk, každý má rád něco jiného a některé ochucené pak už ani nikdo nechce. Nejlepším řešením je, pokud udíme pro více rodin, domluvit se, co kdo má rád, aby to pak nezůstalo. Dneska tvrdý sýr není žádná levná záležitost, tak aby se to zbytečně nevyhodilo.

  2. Avatar
    dag (3 příspěvky) Středa 05.07.2017 09:27:04

    Manžel zrovna teď udí sýr. Nakrájel sýr na kostky, část ochutil pestem z medvědího česneku, do části přidal práškovou papriku a do další části kostek sýra nakrájel tvrdý salám a syrovou červenou papriku. Část sýra nechal jenom tak, bez příchuti. Kostky sýra nasypal do punčochy a zavázal potravinářským provázkem. Teplotu v udírně se snaží udržovat kolem 40 stupňů (pokud vystoupí výš, otevře dvířka udírny). Udí tak kolem 8 hodin.

Vložit nový příspěvek

Váš e-mail nebude nikde publikován. Povinné položky jsou označené *.



Čísla na obrázku: